Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Familierådgivningen - Nørre Snede

 Michael 

Elev Linda Lund Frandsen

"Familierådgivningen er en fagligt spændende arbejdsplads, hvor dine primære arbejdsopgaver vil bestå i at forvalte serviceloven. Arbejdsopgaverne vil være meget varierede, og du vil få et unikt indblik i hvordan socialforvaltningen i Ikast-Brande Kommune fungerer. Da jeg startede ved familierådgivningen, blev der taget rigtig godt imod mig, og jeg følte mig som en del af teamet fra dag et. Jeg er rigtig glad for at arbejde inden for dette område. Det er virkelig en spændende afdeling, hvor der også er et rigtig godt kollegialt fælleskab."

 

Familierådgivningen holder til i administrationsbygningen i Nørre-Snede, hvor man har samlet alt hvad der har med børn og unge at gøre. Familieafdelingens arbejde består blandt andet i at give rådgivning og vejledning til familier, børn og unge. Dette gælder også for familier med handicappet børn, anbringelser samt iværksætterhjælp, som kan være aflastningsordninger, familiebehandling mv.

Når du starter som kontorelev i familierådgivningen, kommer du til, at være en del af handicapteamet. Her er opgaven at give støtte til familier, der har børn med et handicap eller en kronisk sygdom. I temaet er vi delt op i rådgiver og sagsbehandler. Når man er kontorelev, vil man blive sagsbehandler og komme til, at sidde med mange af de samme opgaver som de andre sagsbehandlere. Du vil få din egen sagsstamme, som du er ansvarlig for og en tæt kontakt til disse familier.  

Arbejdsopgaver som elev i Familierådgivningen - Handicapteamet:

  • Bevilling og opfølgning af merudgifter jfr. Servicelovens § 41
  • Bevilling og opfølgning af tabt arbejdsfortjeneste jfr. Servicelovens § 42
  • Bevilling og opfølgning af ledsagelse jfr. Servicelovens § 45
  • Bevilling og opfølgning af timeaflastning jfr. Servicelovens § 84
  • Bevilling og opfølgning af vægtprodukter - hjælpemiddel jfr. Servicelovens § 112 
  • Indhente skoleudtalelser og statusattester hos lægen

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.